فرقانی ادامه داد: قند خون بالا میتواند در طول زمان به عروق خونی آسیب برساند؛ این اثرات تخریبی در طول زمان و در همه بدن اتفاق میافتد اما بعضی از اعضای بدن از حساسیت بیشتری برخوردارند؛ ارگانهایی مانند چشمها، قلب، کلیهها به تغییرات قند خون حساسترند، عروق خونی پاها و اندام تحتانی، عروق خونی مغز نیز دچار آسیب میشوند که این مسئله افراد مبتلا به دیابت را در معرض سکته مغزی قرار میدهد.
این متخصص عمومی افزود: مهمترین فاکتور حفظ سلامت کنترل قند خون است؛ افرادی که قند خونشان را در حد یا نزدیک اندازهای که پزشک پیشنهاد داده نگه میدارند دیرتر دچار عوارض دیابت میشوند یا از آن پیشگیری میکنند.
فرقانی اظهار کرد: یاد بگیرید که غذای سالم بخورید، به اندازه کافی ورزش کنید، قند خونتان را هم در منزل و هم در مرکز درمانی کنترل کنید، اگر دارو برایتان تجویز شده هر روز بخورید، ویزیت پزشکتان را عقب نیندازید؛ دومین قسمت مهم در حفظ سلامت حفظ فشار خون در حد نرمال است.
وی ادامه داد: افزایش فشار خون مانند افزایش قند خون به عروق خونی صدمه میرساند؛ وقتی این ۲ فاکتور با هم بالا باشند سریعتر به ارگانهای شما آسیب میرسد؛ یک شخص دیابتیک با فشار بالا ریسک بالاتری برای ایست قلبی، نارسایی کلیه، صدمه به چشمها دارد.
این متخصص عمومی با بیان اینکه بهترین راههای کنترل فشار خون مانند کنترل قند خون است، گفت: فشار خون را در منزل و در مراکز درمانی کنترل کنید، اندازه مصرف نمک پیشنهاد شده را رعایت کنید، برنامه ورزشی منظم داشته باشید، وزن خود را کنترل کنید (در حد وزنی که پزشک به شما پیشنهاد کرده است)، الکل مصرف نکنید، اگر داروی ضد فشار خون برای شما تجویز شده است هر روز بخورید.
وی بیان کرد: سومین قسمت مهم در حفظ سلامتی تلاش برای پیشگیری از عفونت به خصوص پوست است؛ افراد دیابتی بیشتر در معرض عفونت هستند؛ اگر در زندگیتان استرس وجود دارد تمام راهها از قبیل ورزش، مشاوره، مدیریت اقتصادی بهتر، ملاقات خانوادگی را برای کاهش آن امتحان کنید.
این متخصص عمومی با اشاره به علائم کاهش قند خون، گفت: احساس گرسنگی، لرزش، تعریق، عصبانیت و آشفتگی، طپش قلب و نبض سریع، لرزش لبها، تاری دید، رنگ پریدگی، تغییر خلق و خو، کاهش تمرکز و توهّمات، تحریک پذیری، گیجی و منگی از علائم کاهش قند خون هستند.
نظر خود را بیان کنید